Invisalign: de onzichtbare beugel

Mondzorg Clinics is altijd op zoek naar vernieuwingen waarmee we onze patiënten nog beter van dienst kunnen zijn. Middels een nieuwe behandeling met de onzichtbare beugel van Invisalign hebben we weer een grote stap gemaakt. De beugel van Invisalign is gemaakt van transparant kunststof, waardoor de beugel nauwelijks opvalt. De behandeling is pijnloos en bestaat uit een serie onzichtbare beugels. Elke twee weken krijgt u een nieuw setje thuisgestuurd. Elke nieuwe set komt weer iets dichter bij het gewenste resultaat. Omdat het een uitneembare beugel is, kunt u alles blijven eten wat u wilt.

Hoe werkt een Invisalign behandeling?

Invisalign gebruikt een serie aligners die geleidelijk het gebit corrigeren, zodat de tanden in de gewenste stand komen te staan. Iedere aligner is uniek en wordt op maat gemaakt. Om de onzichtbare beugel te maken, wordt gebruikgemaakt van 3D-techniek.

Behandeling in stappen

  1. Eerst maakt de tandarts een scan van uw gebit. Vervolgens maakt hij aan de hand van deze röntgenfoto’s een 3D-model van uw gebit.
  2. De tandtechnici van Invisalign maken een behandelplan met de verschillende beugels die nodig zijn om tot het gewenste resultaat te komen. Ze maken dit behandelplan op basis van uw wensen en het gemaakte 3D-model. Vervolgens wordt iedere Invisalign beugel op maat gemaakt en naar onze tandartspraktijk gestuurd.
  3. Tijdens de tweede afspraak ontvangt u een serie aligners. Iedere onzichtbare beugel draagt u twee weken. Vooral de eerste dagen oefent de beugel veel druk uit op uw gebit. Zodra de druk volledig is verdwenen, kunt u de volgende aligner dragen.