Uw tanden zijn net zo individueel en uniek als uzelf en daarom verschillen de feitelijke resultaten. Over het algemeen blijven de wit makende resultaten van Prevdent – met inachtneming van goede mondhygiëne en normale blootstelling aan verkleurende voedingsmiddelen en dranken – 2 tot 3 jaar gehandhaafd.
Veilig? Jazeker! Als enige professionele tanden bleekmethode maakt Prevdent gebruik van een laag percentage waterstofperoxide. Dat in combinatie met de gepatenteerde Prevdent Gel en het licht maakt van Prevdent een zeer veilige methode om uw tanden weer hun natuurlijke witte kleur te geven.
Deze bleekbehandeling is gewoonlijk pijnloos. Een heel klein percentage mensen ervaart een lichte, doffe, “pijn” na de behandeling. Met een pijnstillend middel is die goed te bestrijden. Overigens is spoelen met lauw water vaak net zo effectief.
Uit klinische onderzoeken is gebleken dat met Prevdent tanden gemiddeld 9 nuances witter worden. Dit is bewezen aan de hand van de leidraad voor dentale nuances die door tandartsen over de hele wereld wordt gebruikt.De resultaten hangen natuurlijk af van de kleur van uw tanden en uw omstandigheden. Uiteindelijk is het doel de voor u optimale natuurlijke witte kleur te bereiken. Tijdens de consultatie bespreekt uw tandenbleek specialist van Mondzorg Clinics wat u persoonlijk in uw individuele situatie kunt verwachten.
De adviesprijs voor een complete Prevdent behandeling bedraagt 475 euro. Bel naar uw vestiging van Mondzorg Clinics voor een mondelinge toelichting of voor het maken van een afspraak. Wie wil er niet stralend uitzien, u zult zien dat uw zelfbewustzijn groter wordt als u met een gerust hart een stralende lach kunt laten zien! Witte tanden zorgen voor een jonge en gezonde uitstraling.
Ja, als u een tandartsverzekering heeft afgesloten krijgt u gewoon uw rekeningen vergoed conform de voorwaarden van uw verzekering.
Wij adviseren om uw kindje vanaf 2,5 jaar mee te nemen naar de tandarts, om vast te wennen. Als het al in de stoel wil, is het goed en gaan we spelenderwijs “tandjes tellen” Maar wil het nog niet, is het ook goed, maar heeft uw kindje het wel vast een keer gezien. Vanaf 3 jaar gaan we zeker kijken en tandjes tellen.
Dit kan zeker. U maakt eenvoudig een afspraak bij de door u gewenste tandarts.
Bij een wortelkanaalbehandeling (zenuwbehandeling) wordt de zenuw uit de tand of kies gehaald. De tandarts vijlt de zenuw uit het wortelkanaal(kanalen), het wordt schoongespoeld met een ontsmettende vloeistof en het kanaal wordt daarna opgevuld met een rubberen staafje. Daarna wordt de tand of kies weer opgebouwd met vullingsmateriaal.
Ja, dat kan. Zeker na het plaatsen van een witte (composiet) vulling kan het nog enige weken tot soms wel een paar maanden gevoelig zijn. Met name met warm en koud en met bijten kan het gevoelig zijn. Dit is op zich normaal en moet eventueel met paracetamol goed te houden zijn. Het mag alleen niet zo zijn dat u ‘s nachts wakker wordt van de pijn, dat pijnstillers niet meer helpen of dat u weken achtereen meerdere pijnstillers op een dag nodig heeft. Dan is het verstandig om contact met de tandarts op te nemen.
Tandsteen is een combinatie van bepaalde stoffen uit het speeksel en voedselresten. De voedselresten kunt u proberen zo veel mogelijk te beperken door goed te poetsen en stokers of floss te gebruiken. De samenstelling van het speeksel kunt u niet veranderen, en hierdoor hebben sommige mensen toch altijd veel tandsteen, ookal maken ze het nog zo goed schoon.
Naar mate je ouder wordt, zakt het tandvlees. Dit is een natuurlijk proces en dit kunnen we helaas niet voorkomen. Het is wel belangrijk om niet te hard over het tandvlees heen te poetsen en zeker niet met een harde of medium tandenborstel. Hiermee poets je het tandvlees kapot en versnel je het proces van “zakken”. Wat weg is, komt niet meer terug. Het beste kunt u een zachte tandenborstel of electrische borstel nemen. Hiermee voorkom je onnodige schade aan het tandvlees.
Een kroon is een soort kapje wat over de tand of kies wordt gelijmd. Hierdoor krijgt dat tand of kies weer meer stevigheid. Als er bijvoorbeeld een grote vulling in de kies (tand) zit, kan er een stuk van de kies afbreken (de vulling blijft dan meestal zitten). Er blijft dan te weinig houvast over voor een nieuwe vulling en het alleen mogelijk om de kies te restaureren met een kroon.
Vanaf 6 jaar tot en met 16 jaar.
Alle tandpasta’s zijn goed, als er maar fluoride in zit. Voor kinderen tot 5 jaar is er speciale tandpasta met minder fluoride, omdat kinderen de tandpasta vaak nog doorslikken. Als u last heeft van gevoelige tanden, kunt u een tandpasta voor gevoelige tanden nemen zoals sensodyne of de groene elmex.
Het eerste wat u moet doen is de tand zoeken. Pak deze niet vast aan de wortel maar aan het deel wat normaal zichtbaar is in de mond. Bewaar de tand nat, het beste in een bekertje melk, maar als dat niet voorhanden is is water of speeksel ook goed. De tand mag niet uitdrogen! Zo snel mogelijk de tandarts bellen. Als dit buiten de normale werktijden valt en u krijgt het antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende tandarts, dan belt u deze op. Het is heel belangrijk dat de tand weer zo snel mogelijk teruggeplaatst wordt in de mond. Het is niet zeker dat de tand op lange termijn behouden kan blijven, maar hoe sneller de tand weer teruggeplaatst wordt, des de groter is de kans dat hij weer vastgroeit in het bot.
Dan is het wel belangrijk om het tandje te zoeken en te bewaren, maar dit hoeft niet nat. Een melktand plaatsen we nooit terug, omdat je dan kans hebt de blijvende tand die onder het tandvlees zit te beschadigen. Wel altijd de tandarts bellen en het tandje meenemen. De tandarts kan dan kijken of de gehele tand eruit is gekomen of dat hij is afgebroken.
Het reinigen tussen de tanden en kiezen moet een keer per dag gebeuren. Het maakt niet uit of u dit ‘s morgens of ‘s avonds doet. Het beste is het om eerst te poetsen en daarna te flossen/stokeren. Daarna nog even goed spoelen met water.
Beide methoden zijn goed, mits het maar goed en dagelijks wordt uitgevoerd. Veel mensen vinden flossen maar lastig, dus dan is het beter om tandenstokers te gebruiken. Het schoonmaken tussen de tanden moet wel dagelijks gebeuren. U eet immers ook elke dag en blijft er dus ook elke dag vuil tussen de tanden achter, wat er met poetsen alleen niet uitgaat.
De tandarts onderzoekt de mond met een spiegeltje en een sonde (dit is het ‘haakje’). Hiermee kan de tandarts echter alleen de buitenkant van de tanden en kiezen en het tandvlees zien. Soms is het nodig om ook ‘in’ de kiezen en het kaakbot te kijken. Bijvoorbeeld omdat de tandarts vermoedt dat er gaatjes onder een vulling zitten. Ook kan de tandarts zien of alle tanden en kiezen – die bij kinderen nog moeten doorbreken – aanwezig zijn. Verder worden röntgenfoto’s gebruikt om de stand van de wortels van tanden en kiezen te bekijken, hoe de gezondheid van het kaakbot is en of er eventueel resten van tandwortels zijn achtergebleven in de kaak.
In de tandheelkunde worden alleen röntgenfoto’s gemaakt van het gebit of de kaak. De straling zal dus niet in de buurt komen van het ongeboren kind. Om deze reden kunnen tandheelkundige röntgenfoto’s tijdens de zwangerschap in principe zonder bezwaar worden gemaakt. Als uw tandarts bekend is met uw zwangerschap zal hij echter alleen in de hoogst noodzakelijke gevallen foto’s maken.
Dit gaat in de meeste gevallen direct via de verzekering. U ontvangt dan ook in de meeste gevallen geen rekening. Alleen eventueel een zogenoemde restnota, van het gedeelte waarvoor u niet verzekerd bent via de verzekeraar. Zie meer informatie onder kopje: uw nota.