MONDBESSCHERMER

De oorzaak van tandletsel is vaak een slag met een hockeystick of een opspringende hockeybal. Of kan voorkomen bij tal van andere sporten. Ter preventie van tandletsel, lippen tong en kaakbreuken worden mondbeschermers aanbevolen. Een bitje speelt zelfs een rol bij het voorkomen van nekletsel en zelfs bewusteloosheid. En zo voorkomt u tevens de emotionele belasting van een mondbeschadiging en de vaak hoge kosten die behandeling van letsel met zich mee kan brengen.

De meeste hockeyspelers dragen ze niet graag, omdat ze niet lekker zitten. Eenmaal geprobeerd blijkt het meestal mee te vallen, helemaal bij mondbeschermers die door de tandarts zijn gemaakt.
De ideale gebitsbeschermer moet maximale bescherming bieden tegen schade aan de tanden en stevig maar toch prettig zitten. Bovendien mag hij de ademhaling niet verstoren. Alleen de exact passende gebitsbeschermer die door de tandarts wordt gemaakt, voldoet aan al deze eisen.

De gebitsbeschermers zijn in verschillende kleuren en combinaties beschikbaar bij Mondzorg Clinics. Passend bij uw clubtenue of die hippe hockeyschoenen. Het is zelfs mogelijk een logo erin te laten drukken van je club of van de sponsor.  Meestal worden de gebitsbeschermers vergoed door de verzekeraar. U kunt het van tevoren navragen bij uw verzekeraar. Aarzel niet een goed passende gebitsbeschermer aan te laten meten, uw gebit is immers een waardevol bezit. Neem contact op voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Kleuren:
Transparant/ neon geel/ neon rood/ neon groen/ geel/ zwart/ wit/ roze/ paars/ rood/ blauw

 

Kleuren mondbeschermer

 

Kleuren combinaties:
Geel-zwart-geel/ wit-blauw-wit/ rood-blauw-rood/ zwart-rood-geel/ blauw wit rood/ rood-groen-blauw/

Mondbeschermer